achtergrond afbeelding

In de pers

21. 'Dennis Braunsdorf wins the BMiM New Talent Award' (Buma Music in Motion)
Persbericht over de New Talent Award van Buma Music in Motion voor beste muziek voor ROOD.

Lees hier het artikel: 'Dennis Braunsdorf wins the BMiM New Talent Award' (15 mei 2014)

20. 'Liever een romkom dan horror' (Sp!ts)
Een interview in het dagblad Sp!ts met regisseur Jasper ten Hoor naar aanleiding van het Imagine Film Festival in Amsterdam. In het artikel worden drie jonge makers van horrorfilms geïnterviewd, waaronder Jasper ten Hoor over zijn film ROOD en toekomstige projecten.

Lees hier het artikel in de krant: 'Liever een romkom dan horror' (8 april 2014)
Of zie het bericht online op de site van Sp!its: Hollandse horrorfilmmakers aan het woord (8 april 2014)

19. 'Je mag onze muziek niet horen' (NRC)

Een interview in het NRC met componist Dennis Braunsdorf en componist Fons Merkies. In het artikel gaat het onder andere over de nominatie voor een Peer Raben Award voor ROOD voor beste filmmuziek en Braunsdorf praat over het maakproces van de muziek voor deze korte film.

Lees hier het artikel: 'Je mag onze muziek niet horen' (NRC) (31 oktober 2013)

18. 'Mooie rapportcijfers voor nieuwe lichting' (Dagblad NFF)

In de dagkrant van het Nederlands Film Festival van dinsdag 1 oktober 2013 stond een kort interview met regisseur Jasper ten Hoor over de film. In het artikel worden vier afstudeerfilms die tijdens het Nederlands Film Festival draaien, besproken, waaronder ROOD.

Lees hier het artikel: Mooie rapportcijfers voor nieuwe lichting (Dagblad NFF) (1 oktober 2013)


17. 'Korte film Rood geselecteerd voor NFF' (Horror.nl)
Een kort nieuwsbericht op de populaire Nederlandse horrorwebsite Horror.nl over de film ROOD, en dan met name over de selectie voor het 33e Nederlands Film Festival in Utrecht.

Zie hier het bericht: Korte film Rood geselecteerd voor NFF (17 september 2013)


16. 'Ook Rood naar het Nederlands Film Festival' (Cinesud.nl)
Ook de website Cinesud.nl schrijft over de selectie van Rood bij het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Lees hier het artikel: Ook Rood naar het Nederlands Film Festival (Cinesud.nl) (september 2013)


15. 'Rood (Red) - 2013 (Short)'  (Horrorbug.com)
Ook internationaal heeft ROOD al de aandacht getrokken van verschillende media. Zo schrijft de horrorsite Horrorbug.com een stuk over de korte film, inclusief stills en de trailer.

Lees hier het bericht: Rood (Red) - 2013 (Short) (3 september 2013)


14. 'Drentse inzending Film Festival' (Het Dagblad van het Noorden)
Nadat Rood werd geselecteerd voor het 33e Nederlands Film Festival, werd er kort artikel geplaatst in het Dagblad van het Noorden. Het artikel werd, evenals het vorige artikel in het Dagblad van het Noorden, door Gerton Albers.

Lees hier het artikel: Drentse inzending Film Festival (15 augustus 2013)


13. 'Jasper ten Hoor met 'Rood' op Nederlands Film Festival (Ter Apeler Courant)
Nadat bekend werd dat Rood werd geselecteerd op het Nederlands Film Festival in Utrecht, schreef journalist Herman Sandman een kort bericht over deze selectie in de Ter Apeler Courant. Het artikel werd eveneens op de site gezet.

Lees hier het artikel: Jasper ten Hoor met 'Rood' op Nederlands Film Festival (12 augustus 2013)


12. 'Rood(kapje)' (Schokkend Nieuws)
Naast een artikel op de site heeft Filmmagazine Schokkend Nieuws ook een artikel over Rood geplaatst in hun jubileumnummer (100ste editie). Op de pagina 'Nieuws' wordt aandacht geschonken aan het project. Schokkend Nieuws is al sinds 1992 dé autoriteit op het gebied van horror-, sciencefiction, fantasy- en cultfilms (Zie ook: SchokkendNieuws.nl)

Lees hier het artikel: Rood(kapje) | Schokkend Nieuws (Editie 100, februari-maart 2013)


11. Item in Editie NL (RTL4)
Op maandag 25 februari was ons team van 3D-animatoren kort te zien in een item van Editie NL. Het item ging over ex-HKU'er Erik-Jan de Boer, die zondag een Oscar won voor 'Beste Special Effects' in de film Life of Pi. In het item zijn twee van onze 3D-animatoren kort aan het woord en zien we ze aan het werk voor de special effects in Rood.

Zie het item hier terug: Editie NL (RTL 4, Maandag 25 februari 2013) (Vanaf 7.00)


10. 'Grimmig sprookje in Ootmarsum' (Tubantia)
De krant Tubantia besteedt in de editie van maandag 18 februari aandacht aan Rood. Over het project, en dan met name over het openluchtmuseum waar de film deels werd opgenomen. Inclusief een kort verslag over de draaidag op zondag 17 februari in het openluchtmuseum, inclusief een foto van tijdens de opnames. Het artikel werd geschreven door Bert Hellegers.

Lees hier het artikel online: Grimmig sprookje in Ootmarsum | Tubantia (18 februari 2013)


9. 'Roodkapje 2.0 woont in 't museum' (Weekkrant Dinkelland)
Ook aandacht tijdens het filmen van Rood. Over de opnames op 17 februari in het Openluchtmuseum Ootmarsum schreef De Weekkrant Dinkelland (de gemeente waar de opnames plaatsvonden) een artikel over het project en de sfeer op de set.

Lees hier het artikel online: Roodkapje 2.0 woont in 't museum | De Weekkrant.nl (18 februari 2013)


8. 'Openluchtmuseum decor vervolg Roodkapje' (In en Om Ootmarsum.nl)
Ook in Ootmarsum, waar Rood op 17 en 18 februari zal worden opgenomen, wordt inmiddels aandacht besteedt aan het project. Op de site In en Om Ootmarsum.nl, een site met nieuws over de regio, staat een groot artikel over het project dat 17 februari daar wordt opgenomen. En biedt eveneens de mogelijkheid voor figuranten om te reageren.

Lees hier het artikel: Openluchtmuseum decor vervolg Roodkapje | In en Om Ootmarsum


7. 'Interview Jasper ten Hoor over zijn duistere filmversie van Roodkapje' (MovieScene.nl)
Op de filmsite MovieScene.nl is op vrijdag 25 januari een interview geplaatst met Jasper ten Hoor. Het artikel gaat onder andere over de CGI wolf, CineCrowd en het werven van sponsoren in het algemeen. Het artikel is geschreven door Maarten Baars.

Lees hier het artikel: Interview Jasper ten Hoor over zijn duistere filmversie van Roodkapje | MovieScene (25 januari 2013)


6. 'Nog 13 dagen om 7500 euro bij elkaar te krijgen' (De Gooi en Eemlander)
De Gooi en Eemlander plaatste in de editie van zaterdag 19 januari een interview met Fleur van Keimpema en Jasper ten Hoor over de film Rood. In het artikel wordt verteld over het ontstaan van het project en de huidige stand van zaken. Het artikel is geschreven door Robin Bourguignon. 

Lees hier het artikel: Nog 13 dagen om 7500 euro bij elkaar te krijgen | Gooi en Eemlander (Editie: Zaterdag 19 januari 2013)


5. 'Roodkapje heeft het er nog steeds moeilijk mee' (Ter Apeler Courant/ De Kanaalstreek)
Op 15 januari plaatsen de regionale kranten Ter Apeler Courant en De Kanaalstreek een artikel met interview met Jasper ten Hoor, de regisseur van Rood, oorspronkelijk afkomstig uit een dorp nabij het Groningse Ter Apel. Het artikel gaat onder andere over het ontstaan van het project en crowdfunding. Het artikel is geschreven door Herman Sandman. 

Lees hier het artikel online: Roodkapje heeft het er nog steeds moeilijk mee | Ter Apeler Courant


4. Live interview (Radio Merlijn)
Op dinsdag 15 januari om 20.00 uur sprak radio DJ Sander de Wijs van Radio Merlijn met regisseur Jasper ten Hoor over het project Rood in een uitzending over onder andere Social Media. Er werd onder andere ingegaan op de film inhoudelijk en over het fenomeen van crowdfunding, de manier waarop Rood het budget bij elkaar probeert te krijgen.

Zie hier de site van Radio Merlijn: Radio Merlijn | Van Hart tot Hart


3. 'Wraak Roodkapje in film Valthermonder' (Het Dagblad van het Noorden)
Het Dagblad van het Noorden plaatste in de editie van zaterdag 12 januari een uitgebreid interview met Jasper ten Hoor, de regisseur van Rood, oorspronkelijk afkomstig uit Drenthe. Het artikel vertelt over de achtergrond van de regisseur en het project Rood. Het artikel is geschreven door Gerton Albers. 

Bekijk hier het artikel: Wraak Roodkapje in film Valthermonder | Dagblad van het Noorden (Zaterdag 12 januari 2013)


2. 'HKU afstudeerfilm ROOD zoekt steun' (De Nacht Vlinders)
De Nacht Vlinders is een online magazine, waar alles rondom horrorfilms, -games, -boeken en -evenementen wordt gebracht. Ook zij hebben aandacht geschonken aan de film Rood door middel van een artikel over het project, waarin wordt gevraagd naar enthousiastelingen om het project te steunen.

Lees het volledige artikel hier: HKU afstudeerfilm ROOD zoekt steun | De Nacht Vlinders


1. 'Steun Rood(kapje)' (Schokkend Nieuws)
Schokkend Nieuws is al sinds 1992 dé autoriteit op het gebied van horror-, sciencefiction, fantasy- en cultfilms. Op de site besteden ze aandacht aan Rood, waarin ze mensen vragen het project te steunen.

Lees het volledige artikel hier: Steun Rood(kapje) | Schokkend Nieuws

 

 

Rood (2013)
Rood (2013)
Rood (2013)
Rood (2013)
Rood (2013)
Rood (2013)
Crew
Poster

Vertoningen

19 juni 2014: Nieuwe Filmers | 's-Hertogenbosch ROOD werd vertoond tijdens het eerste filmcafé van het Nieuwe Filmers event in 's-Hertogenbosch. 11 juni 2014: AKT Film...

Lees meer

Sponsoren

ROOD kon enkel gemaakt worden met de hulp van talloze sponsoren en donateurs. Via de crowdfunding- organisatie CineCrowd (http://www.cinecrowd.nl) is het bedrag van 7500 euro binnengehaald. Onderstaand...

Lees meer

In de pers

21. 'Dennis Braunsdorf wins the BMiM New Talent Award' (Buma Music in Motion)Persbericht over de New Talent Award van Buma Music in Motion voor beste muziek voor ROOD.Lees hier...

Lees meer